priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite đumbir i oljuštite češnjak pa ih narežite na sitne kockice.
  2. Izmiješajte mljeveno meso, đumbir, pola češnjaka, krušne mrvice, jaje i začine. Oblikujte 16 okruglica pa ih poslažite na lim obložen masnim papirom.
  3. Pecite ih 15 min na 2. rešetki odozgo. Očistite i oplahnite paprike te ih uzduž narežite na deblje rezance. Rajčice operite i prepolovite ili narežite na četvrtine.
  4. Oljuštite luk, narežite ga na kriškice i popržite, kao i papriku, na vrućem ulju. Umiješajte preostali češnjak pa još malo pržite uz povremeno miješanje.
  5. Začinite solju, paprom, sojinim i čili umakom te medom. Umiješajte temeljac i rajčice pa polupoklopljeno kuhajte 5 min.
  6. Poslažite mesne okruglice na pirjano povrće te poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte