priprema

  1. Mljeveno meso pomiješajte s ostalim sastojcima, a zatim ga na oko 30 minuta stavite u hladnjak. Nakon toga iz smjese mljevenog mesa oblikujte okruglice.
  2. Mrkvu, celer i luk ogulite i narežite na sitne kockice. Sve zajedno prepecite na zagrijanom ulju, dodajte češnjak protisnut kroz prešu i oguljene rajčice narezane na komadiće i 1 l vode.
  3. Dodajte začinsko bilje, sol i papar pa sve zajedno kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri.
  4. Nakon toga dodajte leću i mesne okruglice pa ih kuhajte tako dugo dok okruglice ne budu potpuno kuhane i dok leća ne omekša.
  5. Po potrebi dolijte vode ili pak reducirajte suvišnu tekućinu. Prije posluživanja u leću umiješate nekoliko kapi maslinova ulja i maslac.
  6. Leću poslužite s naribanim parmezanom i svježim začinskim biljem. Kao prilog uz ovo jelo izvrsno godi lepinja ili pak svježi francuski kruh.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte