priprema

  1. Za okruglice najprije prelijte kruh vrhnjem te ostavite kratko vrijeme da omekša. Dodajte mljeveno meso, jaje i limunovu koru pa posolite i popaprite.
  2. Dobro promiješajte pa oblikujte okruglice.
  3. Za umak od rajčice najprije oljuštite ljutiku i češnjak, a zatim ih nasjeckajte. Staklasto propirjajte na vrućem maslinovu ulju, umiješajte koncentrat rajčice pa popržite.
  4. Dodajte pelate te ostavite da lagano vrije oko 15 minuta. Začinite solju, paprom i šećerom. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
  5. Pržite okruglice 6-8 min sa svih strana na maslacu, a potom stavite u umak. Ocijedite tjesteninu te je poslužite s okruglicama i umakom.
  6. Po želji pospite listićima bosiljka i parmezanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte