priprema

  1. Narežite luk prvo napola pa na ploške. Nasjeckajte češnjak. Posušite meso kuhinjskim papirom.
  2. U loncu ugrijte ulje, staklasto propirjajte luk, dodajte češnjak te zajedno pržite. Potom dodajte meso i pržite.
  3. Kad se umak od prženja potpuno reducira, posolite, popaprite, ulijte mesni temeljac, poklopite i kuhajte oko 90 minuta.
  4. Očistite mahune te ih operite s rajčicama. Prerežite rajčice. Zakuhajte slanu vodu u loncu.
  5. Stavite mahune u vodu te ih kuhajte oko 5 minuta. Potom ih izvadite iz vode te ostavite da se ocijede.
  6. Kad meso omekša, otklopite te kuhajte dok se umak ne reducira na oko 1/3. Oko 5 minuta prije kraja kuhanja dodajte rajčice, začinite solju, paprom i listićima origana.
  7. Na kraju umiješajte mahune i 1 žlicu krem jogurta (kako biste dobili kremoznost. Poslužite s rižom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte