priprema

  1. Meso operite pa kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri u temeljcu. Izvadite ga i ostavite da se ohladi. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Mladi luk operite, očistite i narežite na kolutove. Propirjajte na maslacu, pospite brašnom pa ulijte 100 ml temeljca. Zakuhajte te ostavite da lagano vrije 2-3 minute.
  3. Meso narežite na komadiće te zajedno s graškom dodajte umaku. Stavite 2 žlice vrhnja na stranu, a preostalo vrhnje umiješajte.
  4. Umak začinite solju, paprom i sokom od limuna pa maknite sa štednjaka. Umiješajte 1 žumance.
  5. Raspodijelite u 4 mala kalupa za pitu (250 ml). Lisnato tijesto narežite na 4 kvadrata, uvucite sve rubove u kalupe tako da sav umak bude prekriven.
  6. Preostalo žumance razmutite s preostalim vrhnjem te pecite oko 25 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte