priprema

  1. Meso izrežite na kockice. U tavi rastopite maslac s uljem i kratko pržite meso (oko 2 minute). Dodajte narezani poriluk i nastavite sve skupa pirjati oko 2 minute.
  2. Dodajte šampinjone i juhu od pilećeg temeljca, te kuhajte još 5 minuta. Pomiješajte vrhnje i brašno te smjesu dodajte mesu.
  3. Dodajte peršin, začinite po želji i još kuhajte dok se jelo dovoljno ne zgusne i meso potpuno ne omekša.
  4. Razvaljajte lisnato tijesto (što tanje) i režite krugove kojima ćete obložiti kalupe za muffine. Na tijesto stavite nadjev od piletine te poklopite ostatkom tijesta.
  5. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite vruće.

savjet

Umjesto lisnatog tijesta možete koristiti i osnovno tijesto za pite. Trebat će vam brašno, mast i hladna voda. Kod pripreme tijesta koristite električni mikser, koji će osigurati brzu obradu svih sastojaka.

Završno tijesto mora biti mekano i glatko, a prije spremanja u hladnjak, obavezno ga umotajte u prozirnu foliju.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte