priprema

  1. Pomiješajte limunov sok, nasitno nasjeckan luk (1 glavicu) i češnjak, žličicu metvice i 2 žlice ulja. Ostavite meso u toj marinadi. Očistite papriku; drugu glavicu luka popržite na maslacu. Sitnu tjesteninu skuhajte u vodu u koju ste dodali ½ žlice ulja i ½ žličice soli. Pomiješajte prženi luk, grožđice, ostatak metvice i tjesteninu. Začinite i smjesom nadjenite očišćene paprike.
  2. Patlidžan po dužini narežite na kriške i po dvije kriške prekriženo stavite jednu preko druge. Narežite sir, stavite gore i nakapajte s 2 žlice ulja. Začinite, smotajte i probodite čačkalicama. Mljeveno meso zamijesite sa žumancem, majčinom dušicom, mrvicama, solju i paprom. Omotajte oko štapića za ražnjiće. Paprike, janjetinu i patlidžan pecite na roštilju oko 18 minuta, a mljeveno meso na štapićima 10 minuta.

Ovo je recept za klasičan bugarski roštilj koji se poslužuje uz svježu salatu, a zimi uz turšiju

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte