Iznenadite svoje goste fantastičnim predjelom dostojnim kraljeva. Ovoga tjedna, donosimo vam recept za mousse od pilećih jetrica, kulinarsku kreaciju po uzoru na vrhunske Gourmet recepte hrane za mačke, koja će oduševiti sve gastro entuzijaste. Kako bi se dodatno istaknuo okus ove delikatese, za prilog poslužite karamelizirani komorač. Pripremu jela i detaljno objašnjenje pogledajte u video receptu...

priprema

  1. U širokoj tavi, na srednje jakoj vatri otopite maslac te propirjajte luk i jabuke s majčinom dušicom.
  2. Kad jabuke omekšaju, odstranite tekućinu, pojačajte vatru te propržite jetrica toliko da izvana budu zlatno smeđe ali još ružičasta iznutra.
  3. Maknite s vatre i ohladite. Posolite i popaprite. Sve usitnite u kuhinjskom blenderu te na kraju dodajte konjak. Spremite u hladnjak, istucite slatko vrhnje, umiješajte u smjesu s jetricama, te na kraju umiješajte i omekšali maslac.
  4. Mousse stavite u zdjelice, pokrijete prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.
  5. Za prilog, koromač narezan na trakice, propirjajte na tavi s malo maslinova ulja. Kad opusti, dodajte šećer te malo poslije balzamični ocat. Pirjajte dok ne dobije zlatno smeđu boju. Posolite i popaprite.

Pogledajte video recept:

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte