PRIPREMA

  1. Dobro opran krumpir kuhajte 20 minuta nakon što voda zakipi. Ocijedite ga i oljuštite. Žemljicu namočite u vodu i iscijedite. Luk nasitno nasjeckajte. Omekšalu žemljicu zgnječite s lukom, mesom, 1 jajem i začinima. Od mesa oblikujte ćuftice. Naizmjence ih redajte s krumpirom i oguljenim rajčicama. Mladi luk narežite na kolutiće, pomiješajte s vrhnjem i preostalim jajima, posolite i popaprite. Musaku zalijte time i pospite naribanim sirom. Pecite oko 40 minuta na 200 stupnjeva.

Musaka je najpoznatije grčko izvorno jelo iako ima nebrojene varijacije osnovnog recepta: s janjetinom, patlidžanima s maslinovim uljem, lukom, rajčicom i naribanim sirom kefalotiri

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte