priprema

  1. Špinat dobro operite. Ako je krupan, grubo ga narežite, a ako je mlad i sitan, ne morate ga usitniti. Na zagrijanom ulju popržite luk, kad porumeni, dodajte meso, posolite, popaprite i umiješajte crvenu papriku u prahu.
  2. Kad se meso isprži, dodajte rižu, nalijte vode pa kuhajte na laganoj vatri dok riža ne upije svu vodu.
  3. U namašćenu vatrostalnu posudu stavite polovicu špinata, dodajte meso i rižu pa rasporedite preostali špinat.
  4. Sve zalijte mlijekom i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Izvadite iz pećnice, prelijte jajem izmiješanim s vrhnjem i zapecite.

Kad vadite musaku iz pećnice kako biste je prelili jajem i vrhnjem, riža bi trebala biti kuhana, a musaka srednje žitka. Ako je musaka suha i riža još nije kuhana, dodajte još malo mlijeka pa vratite u pećnicu. Tek tada musaku prelijte jajem i vrhnjem.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte