priprema

  1. Nasjeckani luk propirjajte na ulju, dodajte špinat narezan na trake i zgnječeni češnjak, kratko pirjajte pa sklonite sa štednjaka.
  2. Krumpire ogulite i narežite na kockice. Dvije kriške slanine stavite na stranu, a ostatak narežite.
  3. Za bešamel umak jaja stucite zajedno s vlascem, kiselim vrhnjem, mlijekom i muškatnim oraščićem.
  4. Kalup za nabujak obložite papirom za pečenje, na dno stavite sloj krumpira, začinite solju i paprom pa prekrijte slojem špinata.
  5. Prelijte s malo bešamel umaka i pospite polovicom narezane slanine. Postupak ponovite dva puta.
  6. Na vrhu neka bude sloj krumpira na koji, nakon što ga prelijete bešamel umakom, položite kriške slanine. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 °C.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte