priprema

  1. Meso isperite pod mlazom vode i osušite papirnatim ručnikom, a zatim ga narežite na komadiće, pospite začinima i prepržite na vrućem ulju u koje ste dodali i maslac.
  2. Brokulu razdijelite na cvjetiće, koje zatim kuhajte 4 minute u posoljenoj vodi. Ocijedite brokulu, isperite je hladnom vodom i ostavite da se ocijedi.
  3. Ogulite trajnu salamu, narežite je na tanke kriške, koje zatim prerežite napola. Odgovarajući kalup za nabujak namastite maslacem.
  4. Kuhani kuskus stavite u zdjelu, dodajte piletinu i salamu, popaprite ga i lagano posolite.
  5. Stavite smjesu u kalup za nabujak, uokolo složite brokulu pa sve zajedno prelijte bešamelom. Pecite 30 do 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 °C.

U loncu otopite 1 punu žlicu maslaca, dodajte žlicu brašna i pripremite svijetlu zapršku. Uz neprekidno miješanje dolijte 350 ml toplog mlijeka, snažno promiješajte, a zatim kuhajte 6-8 minuta na laganoj vatri uz neprekidno miješanje. Nakon toga maknite umak sa štednjaka i ostavite ga da se ohladi. Na kraju začinite umak solju, mljevenim bijelim paprom i eventualno muškatnim cvijetom. U ohlađeni umak umiješajte 30 g naribanog tvrdog sira. Umak poslužite uz nabujak od kuskusa.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte