priprema

  1. Brokulu i mrkvu kuhajte 5 minuta u kipućoj posoljenoj vodi pa dobro ocijedite.
  2. Pancetu i zarebrnik narežite na manje kockice pa popržite na tavi bez dodatka masnoće.
  3. Na masnoći koju je pustila panceta pirjajte luk.
  4. Izmiksajte jaja, dodajte slatko i kiselo vrhnje te začine, sol i papar (oprezno posolite, budući da su zarebrnik i panceta već slani). U tu smjesu dodajte 40 g parmezana.
  5. Vatrostalnu posudu premažite maslacem pa poslažite povrće. Na povrće rasporedite kapulu, te pancetu i zarebrnik.
  6. Prelijte smjesom jaja i vrhnja pa pospite preostalim parmezanom.
  7. Pecite 30- 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva, dok površina ne dobije lijepu boju.
  8. Poslužite mlako ili hladno.

Zarebrnik (zarebnjak) je sušeni svinjski kare. Izvorni je istarski proizvod, specijalitet istarskih konoba i autohtonih istarskih domaćinstva. U narodu je poznat i pod imenom ombolo ili žlomprt.

Autor recepta:
Whatsfordessert

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte