PRIPREMA

  1. Uklonite tostu koricu, narežite ga na kockice pa prelijte toplim mlijekom. Narežite luk i šunku na kockice. Nasjeckajte peršin.
  2. Popržite luk na 1 žlici maslaca. Dodajte peršin i šunku te pirjajte oko minute. Dodajte kruhu.
  3. Razmutite jaja pa pomiješajte s limunovom koricom i kruhom te dobro začinite.
  4. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Narežite poriluk na kolute. Stavite s uljem u posudu za pečenje, a zatim u pećnicu.
  5. Začinite meso, nadjenite tijestom od kruha te zašijte džepić. Premažite žlicom maslaca te nakon 8 minuta stavite na poriluk.
  6. Smanjite temperaturu pećnice na 150 °C.
  7. Zakuhajte gljive s 200 ml vode. Dodajte temeljac, lovor, koromač i zrna papra te ostavite da lagano vrije oko 5 minuta.
  8. Potom prelijte meso, pecite 2 i pol sata (često zalijevajte umakom od pečenja).
  9. Umak od pečenja procijedite pa reducirajte.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte