priprema

  1. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak. Propirjajte ih na zagrijanom ulju. Popržite u tome mljeveno meso te začinite solju i paprom.
  2. Zarežite rajčice u obliku križa i kratko ih blanširajte. Oplahnite ih hladnom vodom, oljuštite i narežite na kockice.
  3. Oplahnite i nasjeckajte bosiljak pa ga umiješajte, kao i rajčice, u mljeveno meso. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Ogulite krastavce, prerežite ih po dužini pa im žlicom izdubite koštice.
  5. Tako pripremljene polovice nadjenite mljevenim mesom, poslažite u nauljen kalup za složenac (ulje treba biti već vruće) i pecite oko 15 minuta. Izvadite ih i odmah poslužite s pirjanom rižom i umakom od rajčice.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte