priprema

  1. Razmutite jaja, posolite ih i popaprite. Na žlici vrućeg ulja ispržite 2 tanka omleta, a zatim ih narežite na trakice.
  2. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Meso operite, pobrišite i narežite na rezance pa popržite u woku u dubokom ulju. Dodajte luk i češnjak pa kratko propirjajte.
  3. Mladi luk narežite na ploškice. Krastavac očišćen od sjemenki narežite na ploškice pa dodajte mesu. Kozice nakapajte limunovim sokom također dodajte mesu.
  4. Umiješajte pastu od račića, posolite, popaprite i pomiješajte s nasjeckanim korijanderom.
  5. Na kraju umiješajte kuhanu rižu i rezance od jaja, začinite soja sosom i pospite
    nasjeckanim mladim lukom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte