priprema

  1. Operite i očistite povrće. Narežite tikvice na ploške debljine 3 mm, a rotkvice na tanke ploške. Operite vlasac, posušite i narežite.
  2. Pomiješajte sok od limuna s maslinovim uljem i nasjeckanim začinskim biljem. Operite odreske, posušite ih te začinite solju i paprom.
  3. Ugrijte ulja u velikoj tavi te pržite odreske sa svake strane oko 2 minute. Zakuhajte temeljac pa pirjajte ploške tikvica oko 2 minute uz stalno miješanje.
  4. Maknite sa štednjaka, umiješajte ploške rotkvica i vlasac te polako pomiješajte s preljevom. Poslužite odreske na toploj salati.
  5. Po želji ukrasite začinskim biljem i ploškama limuna. Ovaj odrezak bit će ukusan i poslužite li ga nasamo na salati od rikule.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte