priprema

  1. Krumpir operite te 1/3 kuhajte oko 30 minuta u slanoj vodi. Preostali krumpir ogulite i naribajte pa s pomoću kuhinjske krpe dobro istisnite, a tekućinu sačuvajte.
  2. Pričekajte dok se škrob ne slegne. Potom ocijedite tekućinu pa je dodajte istisnutom krumpiru. Kuhani krumpir ocijedite i zgnječite u pire.
  3. Umiješajte žumance, začinite solju i muškatnim oraščićem te zamijesite. Umiješajte malo jestivog škroba.
  4. Žlicom oblikujte okruglice. Stavite ih u kipuću vodu na 15-ak minuta. Luk oljuštite i nasjeckajte. Slaninu narežite na kockice pa oboje popržite na vrućem maslacu.
  5. Okruglice dobro ocijedite i poslužite na tanjure. Nakapajte ih mješavinom slanine, luka i maslaca. Odličan je prilog zelena salata.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte