priprema

  1. Narežite luk na trakice. Ogulite ciklu pa narežite na ploške. Popirjajte luk na maslu. Dodajte ciklu i lovor te pirjajte 5 minuta.
  2. Potom dodajte 3 žlice octa i temeljac, posolite i kratko zakuhajte. Pomiješajte med, začine, 2 žlice vode i ulje. Operite batake te ih natrljajte mješavinom začina i meda.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite na dno pećnice ciklu u otklopljenu posudu za pečenje na rešetku u sredini pećnice. Stavite batake iznad posude za pečenje.
  4. Nakon 30 minuta smanjite temperaturu na 180 stupnjeva. Napravite okruglice od kruha. Rastopite maslac. Popržite bademe i mak. U to uvaljajte okruglice.
  5. Izvadite lovor iz posude za pečenje. Zgusnite umak razmućenim škrobom.Začinite želeom od ribiza, octom i solju.

Komentari

  1. Pod točkom 3 niste jasni. U istoj rečenici kažete ciklu stavite na dno pećnice ..ispod rešetke na sredini pecnice. …a batke iznad posude za pečenje. Sad se pitam jel posuda ide na rešetku pa cikla na dno i odozgo bataci ili cikla u posudi na dno pećnice a bataci na rešetku na sredinu pećnice tj. Iznad posude sa Ciklom…..

    1. Draga Lidia, cikla se peče u posebnoj posudi, dok se bataci peku u posebnoj. Cikla pušta vrlo intenzivnu boju prilikom termičke obrade, pa ju je bolje peći zasebno kako se i ostale namirnice ne bi obojale. Posudu sa ciklom treba staviti na dno pećnice, a posudu sa batacima na rešetku iznad. Lijepi pozdrav!

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte