priprema

  1. Školjke operite i očistite. Sipu narežite na kolutiće, file na komade, a kobasicu na ploške. Luk, češnjak i papriku nasjeckajte. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Zagrijte ulje pa popržite luk i češnjak. File pržite oko 2 minute. Kobasicu i papriku pržite 2-3 minute. Dodajte rižu i propirjajte je. Potom ulijte vino i začinite.
  3. Šafran rastopite u 2 žlice temeljca. Zajedno s preostalim temeljcem dodajte ga u rižu te kuhajte 10 minuta. Umiješajte sipu pa kuhajte oko 5 minuta.
  4. Zatim ubacite grašak (po potrebi ulijte i malo temeljca) pa pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta. Nakon 10 minuta dodajte surimi i školjke.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte