priprema

  1. Luk oljuštite i narežite na kockice, mrkvu ogulite, a poriluk i celer očistite.
  2. Potom mrkvu, poriluk i celer narežite na ploške, a brokulu očistite, razdijelite na cvatove i oplahnite.
  3. Na maslacu propirjajte polovinu luka, dodajte mrkvu, poriluk i celer pa pirjajte još 3 min. Podlijte polovicom temeljca, dodajte brokulu i kuhajte još 3 min.
  4. Na kraju posolite i popaprite. Paprike raspolovite, očistite i operite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  5. Za to vrijeme mljeveno meso pržite na vrućem ulju dok se ne počne razdvajati na grudice.
  6. Posolite ga i popaprite, umiješajte sir i povrće pa smjesom napunite polovice paprika te ih poslažite u plitku vatrostalnu posudu.
  7. Podlijte preostalim temeljcem, dodajte ostatak luka pa pecite u pećnici 30 min. Uz tako pripremljene paprike ponudite pire-krumpir.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte