PRIPREMA

  1. Patlidžane prepolovite, pazite da pritom ne oštetite koru, i izdubite. Izvađenu sredinu nasjeckajte, a izdubljene patlidžane složite u posudu za pečenje i lagano premažite maslinovim uljem.
  2. Pecite dok ne omekšaju, oko 15 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.
  3. Na srednje jakoj vatri zgrijte malo maslinova ulja, dodajte luk, meso, nasjeckani dio patlidžana i sol. Cijelo vrijeme miješajući, pirjajte 10-ak minuta. Dodajte rajčice i kuhajte još 3-4 minute.
  4. Umiješajte nasjeckani peršin i origano. Maknite s vatre, umiješajte feta sir te dobro promiješajte.
  5. Time nadjenite patlidžane, pospite ih naribanim parmezanom i pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva.
  6. Na svaki patlidžan stavite po list gaude te vratite u pećnicu na minutu-dvije da se sir zapeče.

Kad u Grčkoj naručite melicanes, dobit ćete jelo kojem su osnova pečene tikvice ili patlidžani, a vi birate dodatak

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte