priprema

  1. Oštrim nožem zarežite meso pa u otvore ugurajte mrkvu narezanu na prutiće. Meso stavite u veliki lonac ili posudu za pečenje te premažite vinskim octom i ostavite preko noći na hladnome mjestu.
  2. Drugi dan meso posolite i popaprite pa u lonac dodajte slaninu narezanu na kockice, maslinovo ulje i grubo narezan luk, ostatak mrkve i celer.
  3. Zapecite meso sa svih strana na jakoj vatri da dobije koricu, pa ga pecite 1,5 sati na 180 °C. Zatim ga izvadite, a umak i povrće izmiksajte štapnim mikserom tako da dobijete pire.
  4. U umak dodajte klinčiće, brašno, pire od rajčice, obje vrste vina, šećer i šljive. Kuhajte 10 minuta.
  5. Meso narežite na odreske debele 1 cm, zatim vratite u umak i sve kuhajte još nekoliko minuta.
  6. Pašticadu je najbolje poslužiti uz domaće njoke od krumpirova tijesta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte