priprema

  1. Krumpire ogulite, operite i kuhajte oko 25 minuta u posoljenoj vodi. U međuvremenu ogulite i na sitne kockice izrežite mrkvu te oljuštite i nasjeckajte luk.
  2. U većoj tavi na zagrijanom ulju pržite meso dok se ne razdvoji u grudice, dodajte mrkvu i luk pa sve skupa propirjajte.
  3. Umiješajte i koncentrat rajčice, kratko ga miješajte na vatri, a zatim meso podlijte juhom, posolite i popaprite.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Mlijeko za pire zagrijte u lončiću.
  5. Kuhane krumpire ocijedite, ostavite ih nekoliko minuta da se malo ohlade pa ih zgnječite u pire uz postupno dodavanje vrućeg mlijeka.
  6. Pire začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Namastite 1 veću ili 4 manje vatrostalne posude.
  7. U njih rasporedite mljeveno meso, a po njemu uz pomoć slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom dekorativno istisnite pire-krumpir.
  8. Pecite pitu oko 35 minuta u pećnici, dok joj se površina ne zazlati.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte