priprema

  1. Patlidžane po dužini prepolovite, odstranite sjemenke, posolite ih iznutra, a zatim ih ostavite da odstoje 20 minuta. Potom ih 20 minuta pecite na 170 °C.
  2. Luk ogulite i nasjeckajte. Papriku razrežite, odstranite sjemenke pa je narežite na kockice. Pancetu narežite na komadiće pa prepržite na ulju.
  3. Dodajte luk, prepecite ga, a zatim umiješajte papriku, dolijte temeljac i nakon toga sve zajedno kuhajte 5 minuta na laganoj vatri.
  4. Dodajte kuhanu pirovu krupicu, nasjeckane rajčice, začinsko bilje, češnjak, sol, papar i ajvar pa sve zajedno promiješajte.
  5. Smjesu rasporedite po pečenim ploškama patlidžana pa složite u kalup za nabujak prethodno premazan uljem.
  6. Patlidžane prekrijte mozzarellom i nakapajte uljem pa ih pecite 20 minuta na 170 °C.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte