priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite gusku, posušite, posolite i popaprite. Ogulite pola jabuka, raščetvorite i očistite. Narežite luk na ploške.
  2. Oboje pomiješajte s mažuranom te začinite. Time nadjenite gusku te zatvorite otvor. Stavite gusku s prsima prema dolje u veliku posudu za pečenje.
  3. Očistite povrće za juhu, narežite na kocke pa stavite u posudu za pečenje. Prelijte gusku sa 150 ml kipuće vode pa pecite oko 3 ½ sata. Nakon sat i pol okrenite gusku.
  4. Često zalijevajte meso mješavinom vina, soka i 350 ml vruće vode. Operite preostale jabuke, uklonite im sjemenke te ih narežite na ploške. Dodajte i pecite 30 minuta.
  5. Ocijedite umak za pečenje te uklonite masnoću. Reducirajte umak te začinite (po potrebi zgusnite). Poslužite jelo.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte