PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Luk oljuštite i narežite na četvrtine. Iglice ružmarina nasitno nasjeckajte, a limunu naribajte koricu te iscijedite sok. Češnjak oljuštite pa ga pospite solju i širokom stranom noža zgnječite u pastu.
  2. Od ružmarina, limunova soka i korice te češnjaka i maslinova ulja napravite pastu. Njome dobro natrljajte meso, koje ste prije toga na gornjoj strani nekoliko puta zarezali nožem.
  3. U lagano nauljenu posudu za pečenje rasporedite luk, dodajte polovice limuna koje su ostale nakon cijeđenja pa na to stavite meso.
  4. Pecite 1 sat, potom podlijte vinom i pecite još 3 sata kako bi meso sasvim omekšalo i doslovno padalo s kosti.
  5. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta prije rezanja i posluživanja

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte