priprema

  1. Operite meso, posolite, popaprite i stavite na svaki komad po grančicu majčine dušice. Narežite pršut na dvije trake te njima dobro omotajte meso.
  2. U dubokoj tavi ugrijte ulje, dodajte meso te pržite sa svih strana. Potom stavite u posudu za pečenje te prelijte umakom od prženja.
  3. Pomiješajte vino i vodu te prelijte po mesu. Prekrijte aluminijskom folijom te pecite u pećnici oko 20 minuta na 190 °C.
  4. Uklonite aluminijsku foliju, prelijte umakom od pečenja te još kratko pecite.
  5. Stavite mahune u kipuću vodu te ih blanširajte 2 minute. Ocijedite vodu, oplahnite mahune te ih ostavite da se ocijede.
  6. Rastopite maslac u dubokoj tavi, stavite na to mahune te lagano pirjajte 2-3 minute. Na kraju nakapajte sokom od limuna, začinite solju i paprom te pospite pinjolima.
  7. Pirjane mahune poslužite kao prilog piletini.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte