priprema

  1. Zarežite koru kestena. Stavite kestene na tavu, poprskajte vodom, poklopite i pecite na 220°C, pomičući tavu svakih 10 minuta.
  2. Ogulite kestene dok su još vrući i izrežite 2/3 njih na veće komade. Dobro očistite puricu. Zagrijte 4 žlice maslaca na tavi i prepržite isjeckanu slaninu, luk i celer na tome.
  3. Dodajte komade pileće jetre i prepržite. Začinite timijanom, peršinom, zasolite i popaprite te pustite da se ohladi. Izrežite tost na komade i kratko posušite u pećnici.
  4. Zatim ga pomiješajte s hladnom smjesom i nasjeckanim kestenima. Dodajte žumanca, mlijeko, sol i pažljivo umutite bjelanca u smjesu.
  5. Izmiksajte ostatak maslaca sa solju i majčinom dušicom. Posolite puricu izvana i iznutra te je napunite pripremljenim nadjevom.
  6. Svežite noge prema gore, premažite cijelu puricu maslacem od majčine dušice i pokrijte grudi slaninom.
  7. Pokrijte puricu aluminijskom folijom i pecite na 200° C 60 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 180° C, dodajte ostatak kestena i pecite dok ne omekšaju.
  8. Zalijevajte puricu tijekom pečenja po potrebi i prelijte je umakom. Na kraju maknite foliju s pečenja i pecite dok purica ne dobije zlatnu boju.
  9. Zgusnite umak brašnom i pustite da krčka do kraja.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte