priprema

  1. Očistite bunceke, stavite ih u lonac te dodajte toliko vode da budu potpuno prekriveni.
  2. Dodajte klinčiće, lovor i papar pa kuhajte oko 50 minuta na laganoj vatri. Potom izvadite meso iz lonca.
  3. Zakuhajte pivo i umiješajte nasjeckani češnjak, senf, med i papriku. Oljuštite luk i svaki narežite na 8 komada.
  4. Stavite meso u posudu za pečenje, dodajte luk te prelijte marinadom od piva. Posolite, popaprite, poklopite i pecite oko sat vremena.
  5. Otklopite pa pecite još oko 40 minuta, dok meso ne dobije zlatnožutu boju. Poslužite s okruglicama od krumpira.
  6. Dok se buncek peče u pećnici, pripremite okruglice: ogulite krumpir, grubo ga naribajte te istisnite tekućinu.
  7. Stavite u posudu, posolite, pomiješajte s jajem i brašnom te napravite kompaktno tijesto.
  8. Potom oblikujte okruglice pa ih kuhajte oko 10 minuta u slanoj vodi (ovisno o veličini). Ako vam ostane okruglica, možete ih zamrznuti nakon što se ohlade.

Savjet

Važno je da nabavite kvalitetno meso, jer takvo dimljeno meso svakom jelu daje profinjen okus i aromu. Kušajte – možete narezati dimljeno meso na komadiće pa umiješati u umak dok se peče pile.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte