Priprema

  1. Operite krumpire ali im nemojte guliti koru i kuhajte ih u slanoj vodi dok ne omekšaju. Kada su krumpiri omekšali, ogulite ih još tople i zgnječite.
  2. Pomiješajte s žumanjcima, brašnom i solju. Dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, nemojte previše mijesiti da njoki ne bi postali gumenasti.
  3. Tijesto podijelite na četiri dijela i oblikujte valjke (promjera 3 cm). Narežite ih na komade debljine 2 cm, oblikujte valjuške te ih ostavite da odstoje na pobrašnjenoj površini.
  4. U posoljenu kipuću vodu ubacite njoke i kuhajte dok ne isplivaju na površinu, ocijedite i pripremite umak.
  5. Polovicu maslaca otopite u tavi a zatim na njemu popržite češnjak dok ne zamiriši. Ulijte rajčicu, pospite sjeckanim listićima bosiljka, posolite i popaprite te kuhajte oko 10 minuta. Po želji dodajte malo čilija ako volite pikantnu hranu.
  6. Na drugoj tavici zagrijte drugu polovicu maslaca i na njemu popržite kuhane njoke dok ne poprime zlatnu boju.
  7. Izvadite pečene njoke na tanjure i prelijte umakom te pospite ribanim parmezanom. Ukrasite listovima bosiljka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte