PRIPREMA

  1. Patlidžane prepolovite, pazite da pritom ne oštetite koru, i izdubite. Izvađenu sredinu nasjeckajte.
  2. Izdubljene patlidžane složite u posudu za pečenje i lagano premažite maslinovim uljem. Pecite dok ne omekšaju, oko 15 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.
  3. Na srednje jakoj vatri zagrijte malo maslinova ulja, dodajte luk, meso, nasjeckani dio patlidžana i sol. Cijelo vrijeme miješajući, pirjajte 10-ak minuta.
  4. Dodajte rajčice i kuhajte još 3-4 minute. Umiješajte nasjeckani peršin i origano. Maknite s vatre, umiješajte feta sir te dobro promiješajte.
  5. Time nadjenite patlidžane, pospite ih naribanim parmezanom i pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte