PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Operite pile izvana i iznutra pa ga posušite kuhinjskim papirom. Kratko operite grančice ružmarina te ih protresite.
  2. Krumpire ogulite i narežite na ploške ili kocke, pa ih stavite u posudu za pečenje. Natrgajte pola listića ružmarina te ih usitnite.
  3. Oljuštite 2 češnja češnjaka te ih nasjeckajte. Preostali češnjak, zajedno s korom, prerežite po dužini te stavite u posudu za pečenje na krumpire.
  4. Posolite pile iznutra i izvana, popaprite te unutra stavite grančice ružmarina. Stavite ga na krumpire prsima okrenuto prema gore.
  5. Nakapajte maslinovim uljem te pospite nasjeckanim češnjakom i ružmarinom. Ulijte temeljac te pecite oko sat vremena. Još jednom posolite te ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte