PRIPREMA

  1. Kvasac rastopite u 2,5 dl mlake vode. Dodajte brašno i žličicu soli pa zamijesite tijesto. Ostavite ga na toplom oko 45 minuta.
  2. Rajčice zasijecite i prelijte vrućom vodom pa ogulite i očistite od sjemenki i narežite. Mladi luk narežite na kolutiće. Oljuštite glavice luka i nasitno nasjeckajte. Ljute paprike narežite na kolutove. Peršin nasitno nasjeckajte. U mljeveno meso dodajte papriku, peršin, luk, sol, papar, mljevenu papriku i kim. Dobro promiješajte.
  3. Tijesto podijelite na 4 dijela i razvucite na radnoj površini posutoj brašnom tako da dobijete duguljaste komade. Rubove savijte prema unutra. Od tijesta oblikujte mali čamac. Čamčiće od tijesta stavite u namašćen lim za pečenje i nadjenite mljevenim mesom i povrćem. Nakapajte maslinovim uljem i ostavite da odstoji 10 minuta. Pecite 15 do 20 minuta na 200 °C.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte