priprema

  1. Zamijesite brašno, prašak za pecivo, 100 g usitnjenog maslaca i ½ žličice soli (po potrebi dodajte 1-2 žlice hladne vode).
  2. Izvaljajte na pobrašnjenoj površini te obložite namašćeni kalup za pitu (promjera 26 cm). Napravite rub visine 3 cm.
  3. Tijesto više puta probodite te stavite na najmanje sat vremena u hladnjak.
  4. Narežite gljive na ploške. Nasjeckajte luk. Oboje popržite na preostalom maslacu da tekućina ispari. Dodajte timijan i začinite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  5. Nadjenite tijesto šunkom i gljivama. Naribajte sir pa trećinu pospite po šunki. Razmutite jaja, vrhnje, mlijeko, sol i papar, prelijte po siru, pospite preostalim sirom te pecite 35-40 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte