priprema

  1. Na maslinovom ulju pirjajte luk i kada dobije zlatno žutu boju dodajte meso.
  2. Pržite nekoliko minuta ‘na suho’, a potom podlijte vodom i vinom te dodajte povrće i to prvo papriku i mrkvu narezane na kockice, a pred kraj kuhanja i pelate te tikvicu (tikvica će brzo omekšati, pa je ne treba puno termički obrađivati).
  3. Začinite i uz stalno miješanje kuhajte dok meso ne bude gotovo. U međuvremenu napravite tijesto.
  4. Napravite udubinu u brašnu i u nju stavite izmrvljeni kvasac i prstohvat soli. Dodajte mlake vode koliko je potrebno da napravite čvrsto i elastično tijesto.
  5. Oblikujte ga u kuglu, pokrijte krpom i ostavite neka odstoji na toplom oko 1 sat. Kad se poveća volumen tijesta, još ga jednom dobro izmijesite, podijelite na dva dijela.
  6. Jedan dio tijesta razvaljajte u posudi za pečenje, preko tijesta rasporedite meso i povrće te prekrijte drugim dijelom tijesta. Pazite da se rubovi spoje.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 35 minuta. Poslužite uz zelenu salatu

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte