priprema

  1. Pileća krilca operite u hladnoj vodi i posušite. Otopite maslac. Pomiješajte ga s medom, sojinim umakom, popaprite, kečapom i umakom tabasco (po želji) pa time marinirajte piletinu. Pokrijte i marinirajte 60 min u hladnjaku.
  2. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Ocijedite marinirano meso. Pospite sezamom piletinu i stavite u lim za pečenje.
  3. Pecite meso oko 20 min povremeno podlijevajući odgovarajućom marinadom. Pokrijte lim aluminijskom folijom.
  4. Smanjite temperaturu pećnice na 100 stupnjeva. Pecite piletinu još 20 minuta. Zatim upalite gornji grijač pećnice, uklonite foliju i pecite još 5 min.
  5. Izvadite piletinu iz lima. U umak od pečenja dodajte crno vino, posolite i popaprite. Poslužite meso s umakom i ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte