priprema

  1. Marelice narežite na kriške. Rižu isperite i ocijedite u cjedilu, a zatim je stavite u 600 ml kipuće posoljene vode i kuhajte 20-ak minuta.
  2. Odreske isperite pod mlazom vode, osušite papirnatim ručnikom pa natrljajte solju i paprom. U velikoj tavi na zagrijanom ulju pecite ih 10-ak minuta uz okretanje.
  3. Dodajte im marelice pa sve zajedno pecite još oko 5 minuta. Izvadite odreske, zamotajte ih u aluminijsku foliju i stavite sa strane.
  4. Marelicama u tavi dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte i pustite da umak zakuha. Začinite solju, paprom i s malo soka od marelica.
  5. Pileća prsa dijagonalno izrežite na trake pa ih poslužite s rižom i umakom. Uz ovo jelo izvrsno godi miješana salata.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte