priprema

  1. Meso narežite na kockice. Začine i sok od limete pomiješajte s jogurtom. Uronite meso u marinadu. Stavite ga u hladnjak najmanje 1 sat ili preko noći.
  2. Pola količine ulja zagrijte u tavi, a zatim prepržite luk i papriku narezane na sitne kockice.
  3. Nakon 3 minute dodajte i češnjak narezan na kriške, nasitno nasjeckan đumbir i rajčicu.
  4. Dodajte sve začine (osim maslaca), a nakon nekoliko minuta sve zajedno usitnite u pire. Na preostalom ulju popržite marinirano meso.
  5. Dodajte pripremljeni pire, maslac i vrhnje pa sve zajedno pirjajte oko 10 minuta na laganoj vatri. Na kraju začinite sokom od limete.
  6. Za pripremu raita umaka ogulite krastavac, uklonite sjemenke pa ga narežite na sitne kockice.
  7. Umiješajte krastavac u jogurt i začinite sokom od limuna, solju, paprom i čilijem.
  8. Unaprijed pečeni indijski kruh ispecite do kraja u tavi ili u pećnici pa ga poslužite uz piletinu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte