priprema

  1. Pustite da se špinat odmrzne. Ogulite luk i češnjak pa ih nasitno nasjeckajte. U tavi na zagrijanom maslacu pirjajte luk i češnjak dok ne postanu staklasti.
  2. Dodajte špinat i propirjajte ga. Umiješajte vrhnje za kuhanje. Maknite tavu sa štednjaka i pustite da se špinat djelomično ohladi.
  3. Meso isperite pod mlazom vode, osušite ga papirnatim ručnikom, stucite i začinite solju i paprom.
  4. Gorgonzolu narežite na kockice i pomiješajte s posnim svježim sirom, žlicom brašna i špinatom. Smjesu začinite solju i paprom pa razdijelite po odrescima.
  5. Preklopite odreske i učvrstite ih drvenim čačkalicama. Stucite jaje. Odreske prvo stavite u 2 žlice brašna, zatim u jaje i na kraju u krušne mrvice.
  6. U tavi zagrijte ulje pa odreske stavite peći sa svake strane 5-6 minuta dok ne postanu zlatnosmeđi.
  7. Poslužiti ih možete ukrašene kriškama limuna i grančicama začinskog bilja. Kao prilog uz cordon bleu odlično pristaje slani krumpir

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte