priprema

  1. Zagrijte ulje u woku i pržite listove curryja nekoliko sekundi. Dodajte nasjeckani luk, grubo narezani đumbir, istisnuti češnjak i nasjeckane čili papričice (sjemenke uklonite).
  2. Sve zajedno kratko pržite. Dodajte cimet, kardamom, klinčiće i curry začin pa nastavite pržiti sljedeću minutu.
  3. U wok dodajte narezanu piletinu i sve dobro promiješajte tako da piletina bude potpuno obavijena začinima. Dodajte 200 ml vode, sok limete i ocat i začinite solju.
  4. Poklopite i krčkajte na laganoj vatri 30 minuta dok se piletina ne skuha. Na kraju dodajte kokosovo mlijeko i kuhajte sljedećih 10 minuta.
  5. Curry poslužite s rižom, a ukrasite limetom i korijandrom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte