priprema

  1. Operite i posušite piletinu te je narežite na kocke veličine 1 cm. U tavi ugrijte ulje pa je pržite oko 2 minute. Izvadite je i ocijedite na kuhinjskom papiru.
  2. Oljuštite luk i narežite ga na kockice. U loncu rastopite maslac pa 3-4 min pirjajte luk s ocijeđenim ananasom. Zatim umiješajte koncentrat rajčice i pirjajte još malo.
  3. Ulijte kokosovo mlijeko, ostavite da zakuha i začinite šećerom, sokom od limuna, solju, paprom i curryjem. Kuhajte umak oko 5 minuta.
  4. Razmutite škrob u malo hladne vode, umiješajte u umak i kuhajte još 2 minute. Oljuštite i nasjeckajte češnjak te ga s đumbirom dodajte umaku.
  5. Zatim dodajte i koru limuna, ostavite da odstoji nekoliko minuta pa je izvadite. U umak umiješajte piletinu i na laganoj vatri kuhajte oko 4 minute.
  6. Začinite solju i paprom po vlastitom ukusu. Poslužite s rižom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte