priprema

  1. Operite i posušite piletinu te je narežite na kocke veličine 2 cm. Meso potom začinite paprom. Oljuštite i nasjeckajte luk.
  2. Propirjajte pola luka u loncu u 1 žlici ulja. Dodajte rižu i propirjajte je. Zatim ulijte 4 šalice vode i zakuhajte. Posolite, poklopite i skuhajte prema uputama s pakiranja.
  3. Preostalo ulje ugrijte u loncu. Dodajte kockice mesa i naglo ih popržite. Ubacite preostali luk. Zatim dodajte i začinsku pastu, curry, sol i papar te umiješajte.
  4. Ulijte vrhnje i zakuhajte. Operite vlasac i trećinu narežite na kolutiće.
  5. Ogulite bananu, zgnječite je vilicom te umiješajte zajedno s kolutićima vlasca u mješavinu s piletinom. Poslužite s rižom i ukrasite preostalim vlascem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte