priprema

  1. Ogulite krumpire pa ih narežite na štapiće. U loncu zakuhajte oko 2 l posoljene vode. Stavite štapiće krumpira u vodu pa ih kuhajte oko 8 minuta.
  2. Nakon toga odlijte vodu i ocijedite krumpir. Očistite meso i lagano ga stucite. Odreske posolite i popaprite s obje strane.
  3. U zdjeli razmutite jaja pa ih pomiješajte s brašnom i prstohvatom soli. Kikiriki usitnite u multipraktiku pa stavite na tanjur. Odreske uvaljajte u tijesto, a zatim u kikiriki.
  4. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pećnicu unaprijed zagrijte na 190 °C pa pecite meso 15-20 minuta.
  5. Operite špinat pa ga kuhajte oko 3 minute u posoljenoj vodi. Ocijedite ga, a zatim stavite pod mlaz hladne vode kako bi zadržao zelenu boju.
  6. Na maslinovom ulju pirjajte mladi luk i papriku narezanu na trakice. Umiješajte špinat i limunovu koricu, pa posolite i popaprite po želji.
  7. U tavi zagrijte ulje u kojem zatim ispecite kuhane štapiće krumpira kako bi poprimili zlatnosmeđu boju. Odreske poslužite s povrćem i čipsom od krumpira.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte