priprema

  1. Nasjeckajte čili papričice. Popržite na 1 žlici masla, izvadite, prelijte kipućom vodom te ostavite da odstoji oko 30 minuta. Potom ocijedite i izmiksajte.
  2. Narežite luk i češnjak na trakice. Prelijte rajčicu kipućom vodom, oplahnite, ogulite pa raščetvorite.
  3. Popržite je s lukom i češnjakom na preostalom maslu pa dodajte čiliju. Popržite bademe, kikiriki, anis i sezam. Dodajte pasti pa izmiksajte sa šljivama i grožđicama.
  4. Zakuhajte sa sokom od limete i temeljcem. Dodajte naribanu čokoladu. Kuhajte miješajući 5-10 minuta. Začinite cimetom i solju.
  5. Narežite meso na trake, nabodite na čačkalice, začinite pa pecite 8-10 minuta na roštilju. Poslužite s umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte