PRIPREMA

  1. Operite i posušite piletinu. Uklonite kosti iz bataka i prsa. Ogulite rajčice, uklonite im sjemenke te ih narežite na kockice. Oljuštite i protisnite češnjak.
  2. Komade piletine uvaljajte u brašno. Najprije batake, a potom prsa popržite na 3 žlice maslinova ulja sa svih strana te na kraju začinite. Izvadite prsa te ih stavite na toplo.
  3. U tavu stavite rajčice i češnjak. Ulijte vino pa pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Stavite pileća prsa opet u tavu, poklopite i pirjajte još 20 minuta. Kratko prije kraja kuhanja dodajte masline i bosiljak.
  4. Popržite baguette. Ispržite na oko prepeličja jaja na preostalom ulju. Komade piletine začinite solju, paprom i sokom od limuna.
  5. Poslužite s umakom od rajčica i maslinama. Na baguette stavite jaja na oko te po dvije kriške stavite na tanjure.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte