priprema

  1. Narežite pile na komade, operite u hladnoj vodi i posušite. Otopite maslac. Pola maslaca pomiješajte s medom i sojinim umakom, popaprite.
  2. Marinirajte polovicu mesa u ovoj marinadi pokriveno u hladnjaku 60 min.
  3. Pomiješajte ostatak maslaca s kečapom i umakom tabasco pa time marinirajte preostalu piletinu. Pokrijte i također marinirajte 60 min u hladnjaku.
  4. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Ocijedite marinirano meso. Pospite sezamom piletinu mariniranu u medu i stavite u jedan, a ostalu piletinu u drugi lim za pečenje.
  5. Pecite meso oko 20 min povremeno podlijevajući odgovarajućom marinadom. Pokrijte oba lima aluminijskom folijom.
  6. Smanjite temperaturu pećnice na 100 stupnjeva. Pecite piletinu još 20 minuta. Zatim upalite gornji grijač pećnice, uklonite foliju i pecite još 5 min. Izvadite piletinu iz lima.
  7. U umak od pečenja dodajte crno vino, posolite i popaprite. Poslužite meso s umakom i ukrasite pešinovim listom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte