priprema

  1. Operite i prerežite rajčice. Ogulite i operite krumpir pa ga narežite na ploške. Oljuštite ljutiku i češnjak. Narežite ljutiku na ploške.
  2. Nasjeckajte češnjak, a slaninu narežite na trake. Operite i posušite timijan. Operite pile, posušite i narežite na 8 dijelova.
  3. Posolite meso, popaprite i pospite brašnom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Ugrijte ulje u tavi. Popržite komade piletine i slaninu sa svih strana. Izvadite i stavite na stranu.
  5. Stavite u tavu krumpir, češnjak, masline, timijan i lovorov list pa kratko pržite. Prebacite zajedno s rajčicama u vatrostalni kalup. Na to stavite piletinu.
  6. Ulijte temeljac i vino te pecite oko 40 minuta u pećnici. Dodajte slaninu te poslužite piletinu u kalupu za složenac. Ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte