priprema

  1. Zarežite svježe rajčice, prelijte kipućom vodom, ocijedite, ogulite, raščetvorite, uklonite sjemenke pa narežite na kockice.
  2. Oljuštite luk i češnjak pa narežite na trakice, odnosno kockice. Nasjeckajte celer. Operite meso, posušite i začinite. Popržite u loncu na maslinovu ulju pa izvadite.
  3. Pirjajte luk, češnjak i celer na masnoći od prženja oko 6 minuta. Kratko popržite i koncentrat rajčice. Ulijte temeljac.
  4. Umiješajte kockice rajčica, rajčice iz limenke, ocat, lovor i ružmarin. Začinite solju i paprom. Stavite piletinu u umak.
  5. Ostavite da lagano vrije poluotklopljeno 30 minuta. Nakon 25 minuta dodajte masline. Odličan prilog je tjestenina.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte