priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Kadulju i meso operite i posušite. Oljušteni češnjak narežite na tanke ploškice.
  2. S obje strane bataka pod kožicu umetnite nekoliko listića češnjaka i komadića kadulje. Natrljajte solju i paprom, stavite na nauljeni lim i pecite 15-ak minuta.
  3. U međuvremenu krumpir narežite na kriške i prokuhajte u slanoj vodi oko 6 minuta. Pomiješajte maslinovo ulje sa sokom od limuna i preostalim češnjakom.
  4. Krumpir ocijedite, pomiješajte s marinadom, posolite i popaprite. Nakon 15 minuta pečenja piletine dodajte krumpire i pecite još 8 minuta.
  5. Temperaturu pećnice povisite na 250 stupnjeva, zapecite meso tako da dobije zlatnu boju. Ukrasite komadićima ružmarina.

Kako bi se okusi marinade dobro upili u krumpir, kuhani krumpir najprije dobro ocijedite u situ, a zatim ga stavite u lonac, prelijte marinadom i poklopite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte